Povijest INTERSKI-a

Nakon osamostaljenja Hrvatske države i njenog priznanja, HZUTS postaje 1993. član ISIA-e (International Ski Instructors Association).
Godine 1995. HZUTS postaje član IVSI-a (Internationaler Verband Ski Instructors), a iste te godine i član IVSS (Internationaler verband der Ski am Schulen und Hoch Schulen) organizacije.
Konačno, u listopadu 1998. godine u Crans Montani HZUTS postaje član krovne organizacije na polju skijaških učitelja - INTERSKI-a.

 

logo_interski_2007

 

 

Na XVI Interski kongresu 1999. godine u Beitostolenu (Norveška), a koji se održava svake četiri godine u svrhu usavršavanja i unapređenja načina učenja skijanja, vožnje snowboarda te zimskih sportova u cijelosti, Hrvatska delegacija i demo team HZUTS-a službeno su po prvi puta predstavljeni svjetskoj javnosti.
Hrvatski DEMO TEAM je u svojim nastupima prikazao vlastitu školu skijanja, sudjelovao u nekoliko show nastupa, održao work shop na temu Hrvatske škole skijanja, a isto tako su članovi teama sudjelovali i na work shopovima ostalih zemalja učesnica. Ujedno je Hrvatski demo team u Norveškoj proglašen i najvećim iznenađenjem Kongresa.

 

XVII Interski Kongres je održan u Crans Montani (Švicarska) 2003. godine.
Delegacija HZUTS-a i njen DEMO TEAM predstavio se sa tri show nastupa s elementima Hrvatske škole skijanja, dva predavanja, dva work shopa, te show nastupima na službenom otvoranju i zatvaranju Kongresa.
35 zemalja svijeta učesnica Kongresa u Švicarskoj ponovno su se uvjerile da Hrvatska nema samo Ivicu i Janicu Kostelić, već i Hrvatsku školu skijanja sa stogodišnjom tradicijom.

 

XVII Interski Kongres je održan u Koreji 2007. U Koreji je bilo prisutno 1500 sudionika i 31 nacija. Delegacija HZUTS-a i njen DEMO TEAM predstavio se sa tri show nastupa s elementima Hrvatske škole skijanja, tri predavanja, te show nastupima na službenom otvaranju i zatvaranju Kongresa. 

Više informacija možete pročitati pod linkom Seminar/Interski kongres/Interski kongres - Koreja 2007

 

XVIII Interski Kongres je održan 2011. u St. Antonu u Austiji. Više informacija možete pročitati pod linkom Seminar/Interski kongres/Interski kongres Austrija 2011.