Interski kongres - Koreja 2007

XVIII INTERSKI KONGRES  "ALL THAT SKI"

29.01. - 04.02. 2007. Koreja


Prvi je puta 1999. godine, na XVI Interski kongresu, nastupio i Hrvatski Demo Team, te se poput Hamiltona u Formuli 1 uvrstio među već nadaleko poznate skijaške velesile kao što su Austrija, Italija, Njemačka, Norveška itd...

 

Bilo je to neprocjenjivo iskustvo koje se pretakalo u glavama i pancericama naših najboljih demonstratora, koji su se pripremali slijedeće četiri godine za njihov drugi nastup na XVII Interski kongresu u Crans Montani 2003. godine, te su ponovno zabljesnuli svojim nastupom i to u svakom pogledu.

 

Na istom kongresu izabrana je i nova destinacija slijedećeg Interskia, i to Yong Pyong u Koreji, 2007g.

 

Našem stručnom vodstvu i demonstratorima bilo je jasno da se za taj izazov treba temeljito pripremiti, a novom predsjedniku da počne novce sakupljati.

 

Pa kako se "ovaj-novi" pokazao stvarno stručan i spretan te u rekordnome roku nabavio novce za ovaj event, naravno da mu je ostalo vremena da se ubaci i u obuku naših demosa za nastup, u DVD prezentaciju, u organizaciju,u stručno usavršavanje itd. itd. da više ne nabrajamo. 
P.S. (pa poznate ga valjda?).

 

No nije ni on sam,  nesebična pomoć stručnog stožera te maksimalno zalaganje i rad naših the best demosa, ukrcani su u let LH 712, te je  velika čelična ptica zaparala sibirsko nebo i krenula put Seoul-a.

 

On board present:

 
DEMO: Danko Štrbac, Tomislav Leon Gregurić, Ozren Rađenović, Boris Petljak, Davor Pavušek, Nikola Androšević, Igor Kecerin, Pavle Zobundžija, Ivica Franjko, Luka Dobrinić

COACH: Goran Lanc

DELEGATION LDRS: Dag Modrić, Maja Nadjaković, Tomislav Ilić, Josip Tucman, Tomislav Šepić.

 

Napokon smo 26.siječnja u 12:30 pm dotakli Korejsko tlo i ostali na njemu svih osam dana!!! (Naime kako bi doživjeli što više novu sredinu, domaćini su nam osigurali njihov autohtoni krevet, a to je pod i to grijani.)

No prošla je i ta prva noć a za nas počeo pravi doživljaj i radni tjedan.

 

Otvaranje Interski-a prošlo je u nezaboravnom štimungu ispod nastupne padine složile su se, 31 nacija i 1500 sudionika ovog zaista spektakularnog ski eventa. Odmah nakon završetka ceremonije naši su demosi zauzeli svoje pozicije na vrhu padine i ubrzo pokazali par nastupa koje su Korejskog voditelja programa natjerali da ih kod svakog sljedećeg nastupa pozdravlja sa "CROATIA........THE SMALL COUNTRY BUT THE PERFECT SKING".

 

Iz dana u dan redali su se nastupi, a bez lažne skromnosti lijepo je bilo primati pohvale kako za nastupe tako i za kompletan dojam naše ekipe. No nije Interski u Koreji prošao samo u nastupima demo vrsta nego i u svakodnevnim workshopovima u kojima je i Hrvatska sudjelovala i to dva dana. Rad na terenu razmijenio je  iskustva svih nacija i to je ono što daje Interski-u kvalitetu i posebnu draž.

 

Kako to izvodi Japanac plužni zavoj?

Na što pazi Talijan kod brzog vijuganja?

Što misli Šveđanin o carving zavoju itd. itd.?.....To je jednostavno neprocjenjivo iskustvo i poligon za razmišljanje svakog vrhunskog skijaša.

 

A da se naši funkcioneri ne bi odmarali pobrinuo se organizator, te je održan niz skupova IVSI-a, IVSS-a, ISIA-e a ujedno je i izabrana nova destinacija za XIX Interski, koja je dodijeljena St Antonu u Austriji koji je pobijedio Bariloche u Argentini doslovno u fotofinišu.Svoj novi mandat potvrdio je i Erich Melmer dosadašnji predsjednik Interski-a, također Austrijanac.

 

Tako je naš (small coutry.....) nastupio treći put zaredom na Interski kongresu i po mišljenju drugih skijaških daleko poznatijih zemalja, zauzeo visoko mjesto kako u nastupima tako, i u izlaganjima te kompetnoj organizaciji.

 

Vraćamo se na početak i novi izazov, jer će sljedeći Interski, poznavajući Austrijance biti još zahtjevniji naporniji a za nas nadamo se još uspješniji.....

Tomislav Šepić, predsjednik ISIA komisije

 

U nastavku su show nastupi u Koreji 2007. godine. Muziku za nastupe skladao je naš dragi prijatelj Jura Novoselić. Jednu od njegovih skladbi možete čuti tijekom prvog nastupa, a kod drugog nastupa organizatori su sami puštali proizvoljnu glazbu. Najavljivač je bio jako simpatičan jer je na svim jezicima (i Hrvatskom) navijao za teamove. 

Nastup 1     Nastup 2