Novosti iz ISIA organizacije

Objavljeno

Tijekom INTERSKI kongresa u Argentini održana je rasprava o mogućnostima rada učitelja sportova na snijegu s ISIA licencom.

 

Nakon izlaska Italije, Francuske i Austrije iz ISIA organizacije došlo je do promjena u tim zemljama. Bez obzira na to, naši učitelji sportova na snijegu i dalje mogu raditi u navedenim zamljama s ISIA licencom i pravovremenom prijavom rada škole.

Za sada nam još uvijek dozvoljavaju da naši učitelji rade i s IVSI licencom, ali isključivo s turistima koji su iz Hrvatske i koji pohađaju školu na hrvatskom jeziku.

 

Za dobivanje ISIA licence potrebno je završiti 5-dnevni seminar i položiti ispit u zemlji u kojoj je polaznik polagao i završio najviši stupanj tečaja za zvanje učitelja sportova na snijegu.

 

Upravo o tome govori dopis glavnog tajnika ISIA organizacije (g. Hugo Reider) koji je upućen ZUTS-u Bosne i Hercegovine (kliknite za download).

 

Temeljem ovog dopisa vidljivo je da se ISIA licenca može položiti isključivo u organizaciji zemlje gdje je završen najviši stupanj tečaja za učitelja sportova na snijegu.

 

HZUTS Team