Državni seminar 2018 - novosti u Sextenu!

Objavljeno

Državni seminar HZUTS-a tradicionalno se već 17 godina održava u Sextenu točnije na skijalištu 3 Zinnen Dolomites, u južnom Titolu. Skijalište karakterizira izvanredna priroda Dolomita te kako je popularno zimi, mnogima je i omiljena ljetna destinacija. Skijalište ima preko 100 km savršeno uređenih skijaških staza koje povezuju 3 brda Helm, Rotwand i Stiergarten.

Iako mnogima prije par godina nepoznato skijalište, Sexten nam je prirastao srcu. Možda zbog ugodne atmosfere, predivne priprode ili odlično uređenih skijaških staza na kojima nema gužve, svatko ima svoj razlog zašto jednostvano voli Sexten. Kako se mi u Sexten vraćamo, tako nas on svake godine iznenadi i ponudi nešto novo ćemu se možemo radovati u nadolazećoj sezoni. Tako je u zadnjih par godina realiziran plan povezivanja Helma i Rotwanda preko Stiergartena što je uvjetovalo nastanku novih vrhunski skijaški staza i modernih skijaških žičara.

Nakon više od 40 godina stari je dvosjed "Mittelstation" na Helmu zamijenjen novim modernim šesterosjedom firme Leitner.

Osim što ima grijana sjedišta i pokrov, dodatno je osiguran za male skijaše. Uz novi šesterosjed "niknule" su 2 nove skijaške staze za slabije skijaše, jedna na Helmu, druga na Rotwandu. Bogati izbor "kućica"-restorana za apres ski od ove sezone krasit će gurmanska koliba Zin Fux u podnožju staze Drei Zinnen. Sexten je kao i do sada mislio na male skijaše te će osim dobrih starih snjegovića i sobova na Rotwandu i 2 lokacije sanjkališta, od ove godine atrakcija biti i 2 nove dječje zabavne skijaške staze s mnogobrojim zavojima, snježnjim mostovima i tunelima.

Vrhunac svega je povezivanje austrijskog Thurnthaler (Sillian) s Stiergartenom te Val Comelica (skijaliste u mjestu Padola) s Kreuzbergpassom koje se planira ostvariti u narednih par godina. Iz tada sadašnjih 110 km skijalište će na kraju imati 160 km skijaških staza najljepšeg, UNESCO zaštičenog dijela Dolomita.
Planirana ekspanzija učinit će skijalište prvo i jedino skijalište na cijelom području Dolomiti Superski, koje dopire izvan granica Italije i povezuje dvije zemlje i tri regije. U samo jednom skijaškom danu upoznat ćemo 3 različite kulture i moći degustirati tradicionalne specijalitete tri različite kuhinje - austrijske, talijanske i južnotirolske.

Iz Sextena brzo i jednostavno (potrebna je samo ski karta) vlakom možete doći na Kronplatz čime se Sexten direktno povezao sa ostalim skijalištima Dolomita Superski.

U sve navedene čari i ljepote Sextena možete se uvjeriti na državnom seminaru od 13.12. do 16.12.2018.!

Vidimo se na novom šesterosjedu!