Voditelji skijanja

Naziv VODITELJ SKIJANJA može imati svaki profesor kineziologije koji je:

  1. završio dodiplomski studij na Kineziološkom fakultetu i odslušao nastavu iz predmeta skijanje koji su vodili isključivo licencirani demonstratori HZUTS-a
  2. prisustvovao Državnom seminaru za voditelje skijanja koji provodi HZUTS

Prisustvovanjem na seminaru, voditelji skijanja ostvaruju pravo na IVSS (Međunarodna organizacija za skijanje u školama i na fakultetima) licencu.

Ta se licenca potvrđuje i produžuje svake 3 godine, prisustvovanjem na seminaru.
Na tim seminarima se prolaze, u praktičnom dijelu, svi elementi škole skijanja, propisani važećim planom i programom. Dio sadržaja na seminarima su također i teoretska predavanja vezana za metodiku poučavanja, novine u skijaškoj tehnici i materijalu, te ostale relevantne teme.

Važno je napomenuti da voditelji skijanja nisu isto što i učitelji skijanja. Voditelji mogu raditi SAMO i ISKLJUČIVO s djecom, učenicima ili studentima iz obrazovne ustanove u kojoj su zaposleni. Prilikom vođenja takvih grupa obvezni su imati i potvrdu ravnatelja. Oni ne smiju raditi preko turističkih agencija s grupama ljudi koji su uplatili aranžmane preko agencija. Za takav rad su nadležni učitelji skijanja s potvrđenom IVSI licencom.