Demo team

DEMO TEAM je selekcija ponajboljih hrvatskih demonstratora skijanja izabranih po rang listi na seminarima za demostratore skijanja koji se održavaju svake dvije godine. Zadatak 'DEMO TEAM-a' je predstavljanje Hrvatske na INTERSKI kongresima koji se održavaju svake četiri godine u drugom mjestu.

Prvi hrvatski 'DEMO TEAM' je izabran 1997. godine te je nakon dvije godine treninga i priprema prvi puta nastupio na INTERSKI-u u travnju 1999. u Beitostolenu u Norveškoj. Nastupilo je osam demonstratora (broj je određen od strane organizatora). Team se odlično pripremio i vrhunski 'odradio' show nastupe, kao i workshop-ove i predavanja, tako da smo pobrali hvalospjeve svih sudionika INTERSKI-a te na najbolji mogući način probili led za buduće nastupe.

Nakon četiri godine, krajem siječnja 2003. novi DEMO TEAM je nastupio u Crans Montani u Švicarskoj (8 demosa + 3 prvoplasirane dame 'demosice'). Tu su nas već gledali drugim očima zahvaljujući nevejerojatnim uspjesima Kostelića te nismo više predstavljali neku egzotičnu skijašku zemlju.

Osim nekoliko show nastupa, imali smo vrlo zapažena i posjećena predavanja i workshop-ove, te na najbolji način predstavili našu školu skijanja (o svemu tome je već bilo riječi i na web stranicama i na učiteljskim seminarima).

DEMO TEAM je također napravio video kazetu 'Hrvatska škola skijanja' koja je prvi edukativni materijal na tržištu s novom modernom 'carving' školom skijanja! Napravili smo i izdanje s engleskim titlom te isto podijelili svim reprezentacijama na INTERSKI-u.
Treba pohvaliti sve demose na zalaganju, neplaćenom odsutstvu s posla, godišnjim odmorima, slobodnim danima, itd. Pohvalu zaslužuje i angažman svih u savezu i zboru koji su zdušno pomagali. Naravno, bez sponzora sve ovo ne bi bilo moguće te im se ovim putem zahvaljujemo i bilježimo sa štovanjem za neke nove 'akcije'.

U travnju 2005. se održao demonstratorski tečaj na kojem je izabran DEMO TEAM koji je Hrvatsku predstavljao na INTERSKI-u u Koreji 2007.

 

2006_0529tuxtrening0101

Članovi Demo Team-a koji su nastupili u Yong - Pyongu u Koreji

S lijeva na desno: Ivica Franjko, Igor Kecerin, Pavle Zubundžija, Ozren Rađenović, Luka Dobrinić, Trener Damir Blašković, Boris Petljak, Nikola Androšević, Leon Tomislav Gregurić, Danko Štrbac, Trener Goran Lanc i Davor Pavušek.

 

 

U studenom 2007. godine Demo Team je sudjelovao u izradi novog DVD-a "Hrvatska škola skijanja".

 

Na Demonstratorskom seminaru 2007. na Passo Monte Croce-u formirana je nova rang lista iz koje je odabran novi Demo Team koji je predstavljao Hrvatsku na INTERSKI kongresu 2011. u Austriji.

 

interski2011 

Ekipa koja je predstavljala Hrvatsku na INTERSKI kongresu u St. Antonu, Austrija (s lijeva na desno):

Tomislav Šepić, Vedran Vrus, Ivica Franjko, Franjo Jardas, Igor Kecerin, Ozren Rađenović (trener), Davor Pavušek, Boris Petljak, Luka Dobrinić, Pavle Zobundžija.

 

 

Na Demonstratorskom seminaru u travnju 2011. odabrana je "prijelazna ekipa" do Demonstratorskog seminara koji je održan 2013. godine.

2013. održan je demonstratorski seminar u San Candidu na kojem je odabrana finalna ekipa za Argentinu.

 

Plakat HZUTS Sponzorski 2014_1

 

U Argentini je Hrvatsku predstavljalo 10 prvo-plasiranih demonstratora sa seminara 2013., a to su...

Luka Dobrinić, Boris Petljak, Ivan Vučinić, Davor Puhak, Ana Marija Vučinić, Filip Tudor, Igor Kecerin, Franjo Jardas, Ivan Oreb...pod vodstvom trenerskog dvojca Danijela Jurkovića i Ivice Franjka.

 

IMG_5718

 

 

 

Na Demonstratorskom seminaru u travnju, 2016.g. na Passo Monte Croce-u formirana je nova rang lista, iz koje je odabran novi Demo Team za razdoblje od 2016-2020.g., koji će predstavljati Hrvatsku na INTERSKI kongresu 2019. u Bugarskoj, a to su:

  1. Luka Dobrinić
  2. Filip Tudor
  3. Boris Petljak
  4. Davor Puhak
  5. Ana Maria Vučinić
  6. Davor Pavušek
  7. Franjo Jardas
  8. Nino Ružička
  9. Ivan Oreb
  10. Lana Kostić